Smutný příběh báječného psa Alvina

Alvin je Výmarský ohař, který přišel do útulku již před rokem. Byl zabrán za týrání. Jako malé štěně si jej pořídila rodina s více dětmi, které měly Alvina, jako ,,hračku“. Nemusíme si namlouvat, že vždy jsou děti ke zvířeti hodné a pokud zde není nikdo dospělý, který je vede k tomu, jak se ke zvířeti správně chovat a starat se o něj, může to dopadnout, jako zde.  Alvin měl tu smůlu, že tyto děti opravdu k němu hodné nebyly a dospělým lidem okolo Alvina, to bylo lhostejné. 
Jenže, jak Alvin rostl a dospíval, pochopitelně si vybudoval vůči těmto dětem, které mu ubližovaly, negativní vztah. Tudíž, byl dán do ohrady venku v zahradě, kde dál plynuly jeho smutné dny bez lidské lásky, pravidelné stravy a kde celkově strádal.
Naštěstí jsou i lidé, kteří si všímají, a ti jednoho dne upozornili nejen pracovníky obecního úřadu, ale i státní veterinární správu, kteří poté co Alvina uviděli, společně rozhodli o jeho odebrání a umístění v útulku. 

Když jsme jej poprvé uviděli, byl to pro nás žalostný pohled : Alvin byl naprosto rezignovaný, zlomený pes V té době mu měli být zhruba 3 roky. Byl zablešený, začervený ( což bývá téměř každé nově příchozí zvíře, které k nám do útulku přijde ). Měl omrzlé uši, konec ocasu a byl téměř bez srsti. Velmi vyhublý. Alvin si u nás prošel dlouhou a náročnou celkovou léčbou.  Omrzlá místa se pravidelně mazala. Potřeboval speciální koupele a hlavně  pravidelnou stravu. 

Alvin byl skvělý a trpělivý pacient, vděčný za cokoliv a hlavně za pohlazení. Vše zvládal na jedničku, jako by si užíval konečně nějaké lidské pozornosti, která mu nečiní bolest. Dnes je to krásný, zdravý, sebevědomý, neúnavný hračička a aportér. Je čistotný a bez problémů se snese s fenkami. Je to skvělý hlídač a za svého pána, který jej bude mít rád, by dýchal. Jen v Alvinovi přetrvává averze vůči malým dětem, což mu pravděpodobně zůstane.

Moc se za Alvina přimlouváme a rádi bychom, kdyby se našel hodný, ale i zkušený pejskař – člověk, který by Alvinovi  konečně dal nový domov, který si tolik zaslouží !!!. 

Mohlo by se vám líbit...