Odchyt psů na Strakonicku

Dne 23. 5. 2007 byl náš útulek požádán nadací „ROBIN“ spisovatelky Zdeny Frýbové, aby se ujal 10 psů, kteří žili u dvou starých lidí u Strakonic.

Protože jsme měli auto na psy v opravě v servisu, byl požádán útulek v Českém Krumlově, protože byl nejblíže.

Českokrumlovský útulek psy 24. 5. 2007 umístil. Museli být odchytáni na tyče, protože byli velice vystresovaní a agresivní.

30. 5. 2007 náš útulek přivezl tyto psy z Českého Krumlova do útulku v Řepnici. I my jsme tyto psy dávali do kotců na odchytové tyči.

7. 6. 2007 jsou psi klidní a velice dobře s námi navázali kontakt. Někteří jsou ještě trochu nedůvěřiví, ale již nejsou agresivní a dochází k jejich úpravě srsti, mazlení, zvykání na obojek. Je to „CITOVÁ“ práce, která je psychicky velice náročná, ale výsledky vidíte sami.

Ke dni 20. 6. 2007 jsou již v útulku pouze tři psi. Sedm psů je již u nových majitelů, kteří jsou s útulkem v kontaktu. Zatím jsou spokojeni majitelé i psi. My máme velikou radost, když se povede dobrá věc.

Píši toto proto, že sice NEJSEM „psí psycholog“, vystudovaný na možná neexistující americké univerzitě, ale psy umím v útulku připravit na odchod k novým lidem a toto by měla být HLAVNÍ náplň a poslání v útulcích.

Pomoc opuštěným a týraným psům nespočívá v krocení a nadřazenosti, ale v lásce a získávání ztracené důvěry.

Mohlo by se vám líbit...