Čak – Smutný příběh lidské krutosti a lhostejnosti

Na začátku listopadu nám volal pan starosta z Vrbičan, že je u nich v obci zavřený v kotci pes, o kterého se majitelka nestará a je v žalostném stavu, potřeboval by jej umístit do útulku.
Vyjeli jsme tedy. To co nás čekalo na místě, jsme již hodně dlouho neviděli. Velmi žalostný pohled na zubožené zvíře se smutným pohledem.
V kotci byl kříženec německého ovčáka, který neměl na sobě sval, jen kosti potažené kůží a žádostivě na nás hleděl. Jelikož byl přátelský, vzali jsme jej na vodítko a snažili se vyvézt ho ven.
Čak, jak nám zdělil pan starosta, že se prý pes jmenuje, se snažil, ale bohužel neměl sílu. Vzala jsem jej do náruče, tak byl lehký a odnesla do auta. Pan starosta nás informoval, že před několika měsíci Čakovi zemřel majitel a měla se o něho starat dcera zemřelého. Čak pojídal své výkaly a tiše v kotci čekal na krutou smrt.
U veterináře, kam jsme ihned zamířili, jsme zjistili, že váží pouhých 15,6 kg. Takový pes, má vážit min. 30 – 35 kg. Veterinářka jej prohlédla a jen nevěřícně kroutila hlavou nad ubohým stavem Čaka.
Dostal patřičné léky a výživu.
Čak několik dní dostával pouze speciální výživu neboť jeho žaludek nebyl schopen udržet nic. Nevypadalo to s ním vůbec dobře. Stále má spoustu podpůrných preparátů na trávení, probiotika, energetické vitamínové a minerální pasty, nápoje.
Co nás začíná těšit je, že již po velmi malých dávkách šestkrát denně baští a bez problémů se vyprazdňuje. Začíná chodit na malé procházky, i když špatně chodí.
Doufáme a Čakovi všichni v útulku držíme palce, aby byl zase v pořádku.
Na majitelku bylo podáno trestní oznámení, má u sebe ještě jednoho psa a malé dítě, které jsme neměli možnost vidět, jakpak se asi stará o ně? To je již v šetření.

Čak ve svém vězení – Vrbičany

Okolí kotce Čaka – Vrbičany

Mohlo by se vám líbit...