Bigi

9. 3. 2007 se dostala do útulku fenka Bigi. Její majitelka s dcerou přijely až z Chorvatska do ČR za prací.

Bohužel naletěly podvodníkovi, který jim slíbil práci, ale nakonec jim nedával ani peníze, ani jídlo.

Obě ženy však mají přímo VROUCÍ vztah ke své fence a přestože obě doslova trpěly hlady o BIGINKU se staraly vzorně. Pro svého pejska obětovaly jídlo, fenka je i řádně vakcinovaná. Obecní úřad Čížkovice oběma ženám zaplatil cestu domů. Bohužel autobusem. Cestovní kancelář však odmítla fenku vzít, přestože náš útulek chtěl fence uhradit, třeba i plné jízdné. BIGINKA tedy zůstala u nás v útulku!!!

Je škoda, že opět zvíře doplatilo na předpisy a i chybějící cit a snahu pomoci. Přece se jednalo o pár hodin jízdy do chorvatské KUTINY. Navíc dvě dospělé ženy by si určitě cestou poradily se psem hodným a čistotným o váze asi 10 kg, která by se vešla pod sedačku!!!

Nyní v Chorvatsku pláčou dva hodní, slušní lidé a v útulku teskní a čeká smutná fenka. Toto odloučení bylo zbytečné.

S majitelkou jsem mluvila telefonicky. Volala ihned, jakmile dojely do Kutiny. Rodina je však tak chudá, že nemá prostředky, jak dostat svého milovaného psa zpět. Já se zaručila, že do poloviny května se náš útulek pokusí poslat letecky fenku domů.

Obracíme se na každého, kdo je ochoten pomoci, aby se ozval na telefon 602 893 442. Kolik bude stát letenka Praha – Zágreb nevím, ale určitě ji s pomocí hodných lidí seženu.

Je to smutný příběh chudých, ale slušných lidí, které ještě okradl milionář z Prahy a způsobil bolest, jak lidem, tak zvířeti. Snad i jemu se dostane zasloužené odplaty.

Mohlo by se vám líbit...