ÁJA

Je asi 5 let stará fenka, kříženka malého vzrůstu. Ája je kastrovaná. Zrovna tak, jako předchozí pejsek Atos  je ze smečky divokých psů. Ája nebyla navyklá na kontakt s člověkem, na pohlazení, obojek, vodítko. Neznala v podstatě vůbec nic, co běžně zná štěně vyrůstající u spokojené mámy, v kontaktu s běžným životem a náruč, pohlazení páníčka. Znala jen svou divokou smečku, se kterou žila zavřená v bytě, neustále ve strachu a stresu ( viz. týraní psi – smečka 13 divokých psů v útulku ze dne 9.3.2021 ).
V útulku jí zrovna tak, jako ostatní učíme vše, co běžně umí každý pes vyrůstající v klidu a harmonii. 
Takovýto pejsek vyžaduje opravdu hodně trpělivosti. Dokola opakující se každodenní rituály, jako je venčení v přesně stanovený čas, procházku na vodítku v určitou hodinu každý den, na stejné a klidné místo, v pravidelnou dobu dostávat krmení a mnoho pohlazení po celý den.
Je to fenka, která bude šťastná spíše u rodinnému domu se zahrádkou ve své zateplené boudičce.
  
Určitě není vhodná do rušné rodiny s mnoha členy. 
Není vhodná ani pro neznalého začátečníka, ale spíše pro již zkušeného trpělivého a hodného pejskaře.
Případný zájemce musí počítat s tím, že se v útulku zdrží déle, než jej zasvětíme do všech důležitých informací, které jsou nutné k tomu, aby si Ája na nový domov, na něj, co nejdříve zvykla. 
Pokud chcete Áje pomoci můžete svůj příspěvek posílat  na číslo účtu 174 136 370 / 0300 nebo na transparentní účet 288831662/0300 variabilní symbol 202302 v poznámce připojte Ája.

Mohlo by se vám líbit...