Remy

Dobrý den,
dnešní, Remina a naše, náštěva byla výroční, je to cca 1 rok od převzetí a tedy „první přivezeniny“.
Přerušil nás příjem psa a my nechtěli zdržovat. Čubinku jsme ukázali, i když byla dost nervózní, ale nestihli předat informace, které jsme chtěli. Proto ještě píšu a přidávám pár snímků naší psí dámy.
Remy se velmi rychle přizpůsobila svému novému „panství“ a stejně tak ho brzy začala chránit. Už od druhé procházky mi došlo, že se vždy poslušně vrátí a proto je od té doby na volno. V pohodě ji lze odvolat, i když se rozběhne za srnou, a navíc už jí došlo, že nesmí, tak už ani s honem nezačíná. Na vodítko jde jen mimořádně a spíš aby nebudila strach v kolemjdoucích, protože zvědavá to ona je. Zpočátku se dvakrát „propracovala“ plotem k sousedům a jejich feně, ale prodloužená stopovačka a jedno přichycení při činu a opakované „nesmíš“ ji poučilo.
Od sousedovic psa se naučila dost štěkat a od té doby se u brány ozývá. Umím ji ztišit, ale proč bych to dělal? Jsem rád že hlídá a zároveň zastoupí zvonek.
V poslední době nám dvakrát utekla (plotem v rekonstrukci) k druhému sousedovi, který má nad naší zahradou ovčín. Tento soused je klidný a tolerantní, takže mu nevadilo, že u něj Remy poctivě pracuje jako „ovčák – dobrovolník“. Přesto jsem plot zatím, před dokončením zajistil a zase je klid. Ty útěky byly i mou vinou, kdy jsem ji nejdřív nechal zvyknout na každodenní procházky a náhle je zanedbával, kvůli práci.
Letos bych se chtěl vrátit k výcviku a zaměstnat jí i tu chytrou hlavu, ale rozhodně to nechci hnát do drilu.
Suma sumárum, odvezli jsme si od vás naprosto báječného psa a jsme vám za to vděční.
Dva Š.

Mohlo by se vám líbit...