Odchyt psů v Záboří u Kolína

Dne 6. 8. 2013 se náš útulek zúčastnil odchytu psů v Záboří u Kolína na žádost nadace „Robin“ Zdeny Frýbové (spisovatelka).

Odchyt byl velice náročný. Den byl velice teplý – 38°C. V domě, kde došlo k úmrtí majitelky, se nacházelo 33 psů a 4 kočky.

Odchytová „parta“ – MVDr.Zeman, pan Cincibus, Miluše Maskulanisová, pomocník pana doktora Zemana.

Díky obětavé pomoci pana veterináře Zemana, odchytové služby pana Cincibuse, a nás – týmu z útulku, se vše zvládlo dobře. Psi byli odborně přispaní na náročný transport do útulku v Řepnici (asi 150 km). V autě, ve kterém jsme psy převáželi je zabudovaná klimatizace, takže psi cestovali v příjemném chládku. Zato já s dcerou, která odvedla při odchytu kus práce, jsme trpěly vedrem. V kabině auta klimatizaci nemáme!!!

Za záchranu psů a koček patří poděkování – nadaci „Robin“, která vše finančně hradí, panu starostovi ze Záboří – Bohumilu Kačerovskému, který vše musel zorganizovat a měl s tím veliké starosti, odchytové službě pana Cincibuse, MVDr. Zemanovi a všem, kteří se této akce zúčastnili.

Čeká nás v útulku velká práce s pejsky a kočkami, kteří jsou velice zanedbaní, zablešení, začervení, plní klíšťat, ale hlavně nesocializovaní!!!

Psi kousali, donesení do auta bylo velice náročné.

Takto si někteří lidé představují lásku ke zvířatům!!! Pouze je krmí, napájejí a nechávají je samovolně množit. Psi neznají blízký kontakt s člověkem, všichni na vše z neznalosti a strachu útočí. Štěňat v takovéto smečce přežije jen pár. Smečka je zabije a sežere. Slabší jedinci co přežijí, ve smečce živoří, protože silní je ke krmení nepustí. Feny mají zatvrdlé boule na strucích po předchozím zánětu způsobeném úmrtím štěňat.

Takovýto případ „rádoby pomoci“ zvířátkům není ojedinělý, řešíme jich bohužel více.

Lidé nashromáždí velké množství zvířat a neřeší zda jsou schopní se řádně o ně postarat (adekvátní strava, čistá voda, veterinární péče, úklid výkalů.

 

 

Mohlo by se vám líbit...