CHCETE MĚ? – Psí domov Řepnice u Litoměřic (12.díl)

Pro 12. díl jsme měli točit spolu s Petrem Rajchertem nabídku pejsků z útulku Psí domov Řepnice u Litoměřic. Už k tomu nedošlo z důvodů, které asi netřeba blíže rozepisovat.
Jak se daří Psímu domovu během stavu nouze?
S vypuknutím koronavirové krize okamžitě ustal zájem o pejsky, dárcovství nebo o sponzorování útulku. Byla znát nejistota lidí z toho, co bude. Nemilým překvapením bylo, že se začali ozývat dovozci psů a koček, kteří do země vozili před krizí zvířata ze Slovenska, Rumunska, Bulharska nebo Irska. Ti přišli o své zisky a teď útulkům nabízejí odebrání zvířat. Samozřejmě, že neuspěli.
Dnes se situace už lepší. Lidé se začínají vracet, byť po dětech ze škol se pejskům z Psího domova ještě nějakou dobu stýskat bude. Na návštěvy je nutné se objednávat na konkrétní časy, aby se nepotkávali ve větších skupinách. A samozřejmě s rouškami a za hygienických opatření.
Pejsci opět začínají nacházet nové domovy a nouzového stavu si ani nevšimli. Stále se několikrát denně probíhají po výběhu, chodí na procházky, hrají si, socializují se.
Útulek jsme požádali o krátký video pozdrav, který najdete na našich facebookových stránkách.
Za všechny bojovníky a bojovnice v útulku Psí domov jmenujme fenu Britu. Hodná a spolupracující fena belgického ovčáka přišla do útulku v únoru ve zbědovaném stavu. Od té doby se za pomocí Psího domova a jeho přátel dává do kupy. Nezvládne to bez poměrně drahé diety. Všichni v útulku věří, že se Britě nakonec podaří dát do pořádku a najít láskyplný domov, jaký si zaslouží.
Na zájmu veřejnosti jsou lidé, pečující o zvířata v nouzi, závislí. Proto je aktuální situace pro útulky velmi náročná. Zvířata budou v nouzi nezávisle na tom, co se v našem lidském světě momentálně děje. Nutnost jim pomáhat je (bohužel) nadčasová. Proto na pomoc útulkům prosím nezapomínejme.
Chcete útulek Psí domov Řepnice podpořit v nelehké době? :
Číslo transparentního účtu : 288831662/0300

 

Mohlo by se vám líbit...