Remy

Tak už máme s Remy registrované partnerství… 😎
Včera jsem si ji podle vašeho tipu zapsal do národního registru.
Pořád se nemohu zbavit údivu nad tím, že nám Miju nikdo nevyfoukl dříve, protože je naprosto neskutečná.
Od třetí procházky už byla na volno a tak je to už napořád, kromě případů, kdy někoho potkáme. Tam si ještě jistý být nemohu.
Už mi totiž vyjela po pánovi, kterého jsme míjeli, líbila se mu a tak udělal krok k ní. Stejně rychle zase couvl, když zavrčela a ukázala zuby. Na moji přítelkyni vyjela také, ale tam bych to viděl spíš jako žárlivost.
Jinak je tedy na volno a poctivě, ochotně a ráda přiběhne na první zavolání a velmi často i bez zavolání. Zvládá i krátké odložení, ale to má stažené uši a vypadá tak smutně, že to nedávám já.
Pomalu se mi daří odnaučovat jí skákání, ale zatím se ještě vždy znovu zapomene a skočí.
Miluje, když si k ní sednu na schody před vchodem do domem, protože ví, že bude následovat drbání a „šolichání“.
Na druhé straně nesnáší mé pracovní nástroje, ať se jedná o lopatu, hrábě nebo kolečko. Nejvíc ji však dráždí elektronářadí, to se může zbláznit. Asi budu mít výmluvu, proč nemohu pracovat.
Už zná svůj denní režim. Ví a těší se na ranní procházku, když vezmu do ruky vodítko už nastavuje krk, u branky se zastaví, sedne a počká na povel volno, než vyběhne. Stejně tak na odpolední delší procházce. Ráda chodí mladšímu páníčkovi naproti k vlaku a tehdy se snaží poskákat i jeho. Ví kdy je čas krmení a sama pádí do kotce k misce.
Ráda nosí klacek, nebo svoje míče, viz video.
Prostě báječný pes. Ještě jí nechávám dost v klidu, ale pomalu jí přidávám na výcviku. máme pro ni na zahradě malý parkur, kde ji učíme skákat přes překážku, prolézat pneumatikou a chodit po kladině. Chápe rychle, je to čubinka šikovná.
Myslím si, že jsme jejím příchodem dostali dar. Ne ona, to my. Často se při procházkách s ní, po lukách v okolí, dívám přes řeku k Vám.

Mohlo by se vám líbit...